Etsi

Lauttakylän Lehti
Yle Satakunta
Satakunnan Kansa
Iltalehti
Ilta-Sanomat
LAUTTAKYLÄSivun alkuun


SATAKUNTA  (YLE)

Oman lapsen kuoleman kanssa oppii elämään, lääkeriippuvuudesta pääsee eroon – valokuvanäyttely muistuttaa, että kaikesta voi toipua

Sunday, September 25, 2022, 07:40

Elämän ankarista käänteistä voi selvitä. Näin on tapahtunut yhdelletoista ihmiselle, joiden kuvat todistavat toivosta Minun tarinani -näyttelyssä Raumalla.

8-vuotias Hannes Poikela: "Minusta olisi hauskaa, jos kaikki päätettäisiin aina yhdessä" – kemiläiskoululaiset opettelivat demokratiataitoja

Saturday, September 24, 2022, 07:31

Kemin koulut osallistuvat tänä lukuvuonna opetushallituksen demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus pilottihankkeeseen. Se on osa pääministeri Sanna Marinin demokratiaohjelmaa 2025.

Muumiotautisten omenien käsittelyyn on tarjolla verkossa vääriä ohjeita – lue biologin vinkit sairaiden hedelmien hävittämiseen

Saturday, September 24, 2022, 06:17

Biologi Leena Luoto käy taistelua piintyneitä, vääriä neuvoja vastaan. Kompostointi on paras ratkaisu muumiotautisille omenille, sillä itiöt eivät leviä maaperässä.

Olli Lindholm sai näköispatsaan Pomarkkuun – moottorisahaveistos esittää laulajan sellaisena kuin hänet lavalla nähtiin

Friday, September 23, 2022, 14:01

Moottorisahataiteilija Ulla Haglundin tekemä näköispatsas paljastettiin Pomarkun taidepuistossa. Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm menehtyi äkillisesti kolme ja puoli vuotta sitten.

Vuokra-asujat eivät enää kysele saunaa vaan sijaintia ja ilmastointia – useat vanhat kerrostalot taajamissa saavat purkutuomion

Friday, September 23, 2022, 05:30

Vuokra-asujat ovat aiempaa tarkempia asunnon kunnosta ja sijainnista. Keskustan ulkopuolella olevat isot asunnot uhkaavat jäädä tyhjilleen.

Uutisluotsin ilmestyminen jatkuu sittenkin – uusi kustantaja: "Viime kädessä kyse on paikallisuudesta"

Thursday, September 22, 2022, 05:00

Paikallislehti Uutisluotsin uusi kustantaja on Lalli Oy. Lehteä tehdään jatkossakin Noormarkussa. Ensimmäinen uuden kustantajan julkaisema lehti ilmestyy 6. lokakuuta.

Vuotava hylky ja öljyn siirtoa aluksesta toiseen – vuoden ainoa kansainvälinen öljyntorjuntaharjoitus käynnissä Raumalla

Wednesday, September 21, 2022, 18:57

Rauman edustan öljyntorjuntaharjoituksen kuvitteellista ongelmahylkyä tutkivat nyt myös sukeltajat. Näin aikaisemmassa harjoituksessa esitetty toive toteutui.

Keskustan eduskuntaryhmä tukee venäläisten turistiviisumien lopettamista

Wednesday, September 21, 2022, 17:03

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli sanoo, että ryhmä tukee vahvasti kansallista ratkaisua, joka lopettaa turistiviisumien myöntämisen.

Pappi toimitti siunaustilaisuutta humalassa Nakkilassa – erotettiin pappisvirasta

Wednesday, September 21, 2022, 12:56

Sijaisena toiminut pappi oli voimakkaasti päihtynyt siunaustilaisuudessa elokuussa.

Sairaanhoitajaopiskelija Ville Vesa vaihtaisi alaa, jos keksisi jotain muuta yhtä kiinnostavaa: "Moni miettii opintojen keskeyttämistä"

Wednesday, September 21, 2022, 08:01

Porissa Diakonia-ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Ville Vesa kertoo omassa kaveripiirissään monen pian valmistuvan miettivän, kannattaako alalla jatkaa ollenkaan.

Turun ja Tukholman välille halutaan hiilineutraali meriväylä jo viiden vuoden kuluessa – hankkeelle merkittävä rahoitus Business Finlandilta

Wednesday, September 21, 2022, 06:22

Hiilineutraalia väylää ovat kehittämässä muun muassa Viking Line ja Rauma Marine Construction. Vihreän merikäytävän mahdollistava polttoaine aiotaan valmistaa paikallisesti Varsinais-Suomessa.

Pienpanimoiden konkurssiaalto ei kieli kuplan puhkeamisesta, kiistää itsekin konkurssin tehnyt Pienpanimoliiton puheenjohtaja

Tuesday, September 20, 2022, 05:20

Korona kuritti myös pienpanimoita rankalla kädellä. Pienpanimoliiton puheenjohtaja Kasper Toroska uskoo silti, että kysynnän kasvu riittää pitämään alan edelleen hengissä.

Valtio tukee Porin ja Helsingin välisiä lentoja miljoonalla eurolla – Pori itse maksaa kolme miljoonaa euroa vuodessa

Monday, September 19, 2022, 15:11

Porin kaupunki päättää maanantai-iltana Porin ja Helsingin välisten lentojen miljoonatuesta. Valtion tuki on Porille erittäin tärkeää.

Satojen ihmisten kokoontumisajot työllistivät poliisia yöllä – "Joukossa tyhmyys tiivistyy"

Sunday, September 18, 2022, 10:56

Lounais-Suomen alueella järjestettiin sunnuntain vastaisena yönä laajoja kokoontumisajoja. Poliisi tarkasti noin 500 kuljettajan ajokunnon ja -oikeuden.

Energiaviraston hylkäys tuli Fortumille yllätyksenä – liiketoimintajohtaja: "Tarjouksemme oli asianmukaisesti tehty"

Friday, September 16, 2022, 15:03

Fortum turvautuu kakkossuunnitelmaansa siirtää Meri-Porin voimala kaupalliseen käyttöön Energiaviraston hylättyä tarjouksen voimalan jatkamisesta tehoreservissä. Siirtyminen reservistä täyteen tuotantoon ei kuitenkaan ole ihan yksinkertainen juttu.

Meri-Porin hiilivoimalaitos takaisin kaupalliseen käyttöön

Friday, September 16, 2022, 09:18

Meri-Porin voimalaa ei valittu Energiaviraston tehoreserviin. Sen sijaan sitä ryhdytään valmistelemaan kaupalliseen käyttöön.

Monet paikallislehdet ovat ahdingossa, mutta tulevaisuus voi olla valoisakin – korona-aika käänsi lukijoiden katseet lähelle

Friday, September 16, 2022, 04:53

Kriisit ovat syöneet paikallislehtien ilmoitusmyyntiä ja kustannusten nousu on ollut kovaa. Samaan aikaan paikallinen journalismi näyttää kiinnostavan yleisöä entistä enemmän.

Eeva Kalli valittiin odotetusti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi

Thursday, September 15, 2022, 12:09

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi Eeva Kallin ryhmän puheenjohtajaksi yksimielisesti.

Eeva Kallin valinta keskustan eduskuntaryhmän johtoon näyttää selvältä – ei vastaehdokkaita

Wednesday, September 14, 2022, 11:14

41-vuotias Kalli on euralainen ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän olisi ensimmäinen nainen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Kuivuus laskee vesistöjen pintoja ympäri Suomen – veneilijöiden oltava tarkkana

Tuesday, September 13, 2022, 19:04

Vähäiset sateet ovat aiheuttaneet vedenpintojen laskua sekä meri- että jokivesistöissä. Erityisesti veneilijät joutuvat olemaan tarkkana matalilla vesillä kulkiessaan.

Eeva Kalli tavoittelee keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajuutta

Tuesday, September 13, 2022, 10:30

41-vuotias Eeva Kalli on ensimmäisen kauden kansanedustaja Eurasta.

THL:n tutkimus: Itä- ja pohjoissuomalaiset menettivät eniten elinvuosia – ennenaikaisissa kuolemissa selviä alueellisia eroja

Tuesday, September 13, 2022, 06:08

Ennenaikaisia kuolemia aiheuttivat eniten verenkiertoelinten sairaudet, syövät ja alkoholiin liittyvät syyt. Tutkimus ajoittuu vuosiin 2017–2019.

Huonot renkaat vaikuttavat monen kuolonkolarin taustalla – silti moni autoilija köröttelee autuaan tietämättömänä renkaidensa kunnosta

Monday, September 12, 2022, 05:15

Yli 350 000 autoilijaa ajaa Suomessa huonokuntoisilla renkailla. Tällä viikolla järjestetään jälleen eri puolella Suomea rengasratsioita.

Poliisi pyytää havaintoja kateissa olevista koirista – liittyvät Raumalla tapahtuneen törkeän eläinsuojelurikoksen tutkintaan

Friday, September 9, 2022, 10:05

Raumalaisesta asunnosta löydettiin elokuun lopulla useita kuolleita sekä huonokuntoisia koiria. Poliisin mukaan kateissa olevat koirat voivat olla myös muualla kuin Raumalla.

Olkiluoto 3:n tuotanto ylitti 1 000 megawatin tehon

Friday, September 9, 2022, 08:08

Teollisuuden Voima on arvioinut, että täyden tehon eli 1 600 megawatin testeihin päästäisiin lokakuun alussa.

Ensi vuoden Suomi-areena järjestetään jo kesäkuussa

Friday, September 9, 2022, 03:30

Tapahtuman järjestäjät kertovat, että ajankohdan siirtämistä on vuosien saatossa toivottu useammalta taholta.

Kaksi sähkön varavoimalaa käynnistettiin aamulla – sähkö ei silti uhannut loppua, vakuuttaa Fingrid

Thursday, September 8, 2022, 07:26

Olkiluoto 3 tuotti torstaiaamuna sähköä suunniteltua pienemmällä teholla, joten Suomen sähköntuotanto jäi odotettua vähäisemmäksi.

Bensiinin litrahinta putosi alle kahden euron eri puolilla Suomea – tankkaajia kerääntyi jonoksi asti Turussa, myös Porissa totuttua halvempaa

Wednesday, September 7, 2022, 11:22

Useilta huoltoasemilta on saanut alkuviikosta 95-oktaanista bensaa alle kahden euron litrahintaan. Korkeimmillaan samasta polttoaineesta joutui kesällä maksamaan keskimäärin yli kaksi ja puoli euroa litralta.

Ammattioppilaitos erotti useita opiskelijoita väkivaltaisen yhteenoton takia

Tuesday, September 6, 2022, 12:07

Opiskelijat ottivat yhteen ammattioppilaitos Winnovan piha-alueella Porissa viime viikon tiistaina. Vastaavat tapaukset ovat rehtorin mukaan oppilaitoksen historiassa hyvin harvinaisia.

Olkiluodon kolmosreaktorista tuli Suomen suurin sähköä tuottava laitos – STUK antoi aiemmin luvan tehon nostoon yli 60 prosentin

Tuesday, September 6, 2022, 09:37

Tehon noston aikana varmistetaan, että OL3 toimii suunnitellusti myös näillä tehoilla.


Sivun alkuun


SATAKUNNAN KANSA  Sivun alkuun


ILTALEHTI

Putinin tukijat huolissaan liike­kannallepanon ylilyönneistä – IL seuraa sotaa

Monday, August 22, 2022, 06:22

Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Viljelijä-Tapanilla meni hermot: kauriit pilaavat pellot

Sunday, September 25, 2022, 10:02

Valkohäntäkauriita ja täpläkauriita ruokitaan, vaikka niiden kantoja pyritäänkin hillitsemään. Tämä aiheuttaa ongelmia ja ihmetystä paikallisille, jotka eivät toivo laumoittain sorkkaeläimiä mailleen. Luomuviljelijä Tapani Ristola on hermostunut läheisestä tarhasta luontoon vapautettuihin täpläkauriisiin, joita metsästyslaissa kutsutaan myös kuusipeuroiksi. – Oudoksuttaa, miten ihmiset ottavat eläimiä tarhaan ja päästävät sitten laiduntamaan toisten maille. Tulee kiusanteko mieleen, hän ihmettelee.

Ville Niinistö meni naimisiin!

Sunday, September 25, 2022, 09:31

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö kertoi naimisiinmenosta Instagramissa. Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) on mennyt naimisiin Hennariikka Anderssonin kanssa eilen lauantaina. Niinistö julkaisi tiedon omalla Instagram-tilillään. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

IL itärajalla: Tältä näyttää liikenne Vaalimaalla juuri nyt – suora lähetys kello 13.45

Sunday, September 25, 2022, 09:20

Iltalehti seuraa rajaliikennettä Kaakkois-Suomen rajalla. Suora lähetys alkaa kello 13.45 Suomen ja Venäjän välinen rajaliikenne on kasvanut runsaasti viime keskiviikosta lähtien. Rajavartiolaitoksen lukujen perusteella Suomeen on saapunut viimeisen neljän päivän aikana liki 27 500 venäläistä. Vilkkainta on ollut Vaalimaan rajanylityspaikalla. Pelkästään lauantaina Suomeen saapui yli 8 500 venäläistä.

Orpon synkkä ennustus Venäjästä: ”Pysyvät Nato-joukot toisivat turvaa”

Sunday, September 25, 2022, 09:19

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan Suomen kannattaisi tavoitella Naton pysyviä joukkoja. – Venäjä tulee olemaan Suomen ja Euroopan kohtalon kysymys myös tulevina vuosina, arvioi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Iltalehdelle. Orpon mukaan Venäjä kehitys näyttää synkältä, koska näköpiirissä on vain huonoja skenaarioita.

Ukrainalainen tiedustelija kertoo, kuinka Venäjän joukot toimivat – ”Putin on oikeasti hullu”

Sunday, September 25, 2022, 07:43

Lucky paljastaa etulinjassa, miten ja missä Venäjän joukot toimivat. Hän kertoo Iltalehdelle kokemuksistaan sodassa. Yhden Ukrainan tiedusteluyksikön komentaja Donbasin alueella antaa luvan haastatella yhtä hänen ryhmänsä jäsentä. Vastassa on Lucky, 34, maaliskuusta lähtien rintamalla ollut tiedustelija: ujon oloinen mies, jolla on nauravat silmät. Kun pääsemme haastattelussa vauhtiin, löytyy ystävällisten kasvojen takaa piinkova tiedustelija. – Olemme tehneet enemmän kuin kukaan odotti, hän kuvailee Ukrainan onnistumista Harkovan alueen vastahyökkäyksessä.

15-vuotias poika loukkaantui vakavasti mopomiitissä Riihimäellä

Sunday, September 25, 2022, 07:29

Henkilöauto ja mopo kolaroivat lauantai-iltana nuorten mopomiitissä. 15-vuotias poika on saanut vakavia vammoja mopomiitissä Riihimäellä, tiedottaa Hämeen poliisilaitos. Poliisi kertoo, että sadat mopot ja useat henkilöautot kokoontuivat Riihimäellä lauantai-iltana mopomiittiin elektroniikkamyymälä Powerin parkkipaikalle.

Sarin Tallinnan-risteily päättyi järkyttäviin tapahtumiin hytissä – siitä alkoi vuosien piina, jolle ei näy vieläkään loppua

Sunday, September 25, 2022, 07:04

Sarin iloisesti alkanut risteily Helsingistä Tallinnaan päättyi karmeisiin kokemuksiin laivahytissä. Siitä alkoi pitkä ja piinallinen rikostutkinta ja oikeuskäsittely, joka ei ole vieläkään ohi. Jo viisi vuotta Sari on saanut kamppailla asian kanssa. Elettiin syksyä vuonna 2017. Risteilyalus oli jo palaamassa Tallinnan suunnalta kohti Helsinkiä. Sarilla ja hänen ystävällään oli ollut hauska menomatka. Reissulla oli tullut uusia tuttavuuksia ja alkoholiakin oli nautittu. Juhlinnan oli tarkoitus jatkua Helsinkiin asti. Juhlat kuitenkin päättyivät. Alkoi vuosien painajainen. – Olin kävelemässä hyttiini ja tulin hiljaiseen aulaan, jossa seuraani lyöttäytyi kaksi miestä. Toinen heistä oli supliikkimies ja miellyttävän oloinen. He kutsuivat minut hyttiinsä juttelemaan ja juomaan alkoholia. Lähdin heidän mukaansa vapaasta tahdostani, Sari kertoo.

Joulukinkkujen hinnat nousevat 15–20 prosenttia

Sunday, September 25, 2022, 07:04

Inflaatio vaikuttaa joulukinkkujen hintoihin. Pienet ja luuttomat kinkut ovat suomalaisten suosikkeja. Kinkkujen hinnat nousevat viime vuodesta 15–20 prosenttia arvioi kauppakeskus Kaaren Prisman johtaja Ilkka Riiali. S-ryhmä ei ole vielä ilmoittanut kaupalle tulevan joulun kinkkujen ulosmyyntihintoja, mutta inflaatio vaikuttanee myös perinteisen jouluherkun hintaan.

Suomi ei saa Ukrainaan toimitettuja aseita koskaan takaisin

Sunday, September 25, 2022, 06:30

Puolustusministeriöstä kerrotaan, että Ukrainaan lähetetyt tuotteet luovutetaan maalle pysyvästi. Suomi on toimittanut Ukrainaan aseita sekä sotakalustoa miltei sodan ensipäivistä asti. Ukrainaan on viety Suomesta muun muassa panssaritorjunta-aseita, kertasinkoja ja sotilasvarusteita. Viime aikoina apupakettien sisältöä ja toimitusaikataulua ei ole avattu, mutta Ukrainassa on väitetysti havaittu muun muassa suomalaisia Pasi-panssariajoneuvoja.

Rajaliikenne jatkuu vilkkaana –lauantaina Suomeen saapui 8 500 venäläistä

Sunday, September 25, 2022, 06:04

Vaalimaa on yhä vilkkain rajanylityspaikka. Maahantulijoiden määrä kasvaa Suomen rajalla, kertoo Rajavartiolaitos. Lauantaina Suomeen saapui yhteensä 8 572 venäläistä itärajan yli. Sen sijaan Suomesta Venäjälle lähti 4 199 venäläistä. Vilkkain maahantuloliikenne on edelleen Kaakkois-Suomessa. Suurin osa liikenteestä kohdistuu Vaalimaalle, mutta myös Nuijamaalle on alkanut kerääntyä jonoa kuluneen vuorokauden aikana.

Nousevatko Putin-fani ja vanha kettu Berlusconi valtaan? Tässä lähtökohdat Italian vaaleihin

Sunday, September 25, 2022, 06:00

Italia äänestää sunnuntaina aikaistetuissa parlamenttivaaleissa. Euroopan neljänneksi suurin talous äänestää tänään sunnuntaina parlamentista. Todennäköisimmin voittoa juhlii tulosten tullessa Giorgia Meloni ja Italian veljet -puolue (Fratelli d'Italia). Vain neljässä vuodessa jälkifasistiseksi kuvailtu puolue on kasvattanut kannatustaan neljästä prosentista 25 prosenttiin. Prosentuaalisesti Melonin puolueen etumatka toiseksi suosituimpaan Partito Democraticoon eli Demokraattiseen puolueeseen on vain pari prosenttia. Mutta kun tarkastellaan oikeiston kannatusta, on Eteenpäin Italiasta (Forza Italiasta), Pohjoisen liitosta (Lega Nord) ja Italian veljistä koostuvalla koalitiolla reilu 50 prosentin kannatus siinä missä keskusta-vasemmiston kannatus pyörii vajaassa 30 prosentissa.

Olkiluoto 3 tippui jälleen verkosta, syynä turbiinihäiriö – pois käytöstä sunnuntai­päivään asti

Sunday, September 25, 2022, 05:36

Olkiluoto 3 irrotettiin kantaverkosta häiriön vuoksi. Olkiluoto 3 ydinvoimalan koekäytössä oleva kolmosreaktori on vian takia pudonnut pois sähköntuotannosta. Laitoksen tehot putosivat nollaan lauantai-iltana. Teollisuuden voiman (TVO) mukaan mukaan kyse on turbiiniviasta. Turbiinit ovat olennainen osa ydinvoimalan sähköntuotantoa, eikä ilman niitä polttoainesauvoista syntyvä höyry muutu sähköksi.

Vain 320 kilometrin päähän Suomesta rakennettiin salainen bunkkeri, jonka oli määrä kestää Neuvostoliiton ja USA:n välinen ydinsota

Sunday, September 25, 2022, 05:00

Ligatnen bunkkeri Latviassa on mysteeri, joka pidettiin salaisena vielä kymmenen vuotta sen jälkeenkin kun se oli saatu takaisin venäläisiltä sotilailta. Ligatnen ydinsodan kestävä bunkkeri on alkanut taas kiinnostaa latvialaisia nyt, kun Latvian ja Venäjän välit ovat Ukrainan sodan vuoksi huonommat kuin koskaan. Latvian valtiojohto tukee Ukrainaa kaikin voimin sekä kovin sanoin, mikä ei Venäjää tietenkään miellytä. Latviassa pelätään Venäjän hyökkäystä tosissaan, joten ehkä vanhalle Neuvostoliiton aikaiselle bunkkerille voi pian tulla taas käyttöä?

Helsingissä on kolme pahamaineista huume­keskittymää – tältä niissä näyttää

Sunday, September 25, 2022, 04:00

Huumeiden käyttö on arkea, joka näkyy Helsingin kaduilla keskellä päivää. Ensin alkoi maistua alkoholi. Sitten kuvioihin tuli spiidi, eli amfetamiini. – Olen vetänyt kovia aineita noin 14-vuotiaasta. Se oli menoa samantien. Suonensisäiset aloitin vasta täysi-ikäisenä.

Hurrikaani Fiona riepottelee Kanadan itärannikkoa – myrskytuhot mittavia

Sunday, September 25, 2022, 03:50

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on kertonut peruneensa matkansa Japaniin vieraillakseen hurrikaanialueella. Voimakas hurrikaani Fiona on riepotellut itäistä Kanadaa rantauduttuaan maan rannikolle lauantaina. Hurrikaani on muun muassa kaatanut puita, sähkölinjoja sekä tuhonnut koteja. Viranomaiset ovat evakuoineet alueen asukkaita.

Aarre Voutilainen komennettiin rintamalta Hitlerin eteen – leppä­virtalainen viljelijä sutkautti osuvasti natsi-Saksan johtajasta

Sunday, September 25, 2022, 03:00

Keskellä jatkosodan asemasotavaihetta Hitler saapui Suomeen Mannerheimin syntymäpäiville. Natsi-Saksan johtajaa kättelemään komennettiin myös kersantti Aarre Voutilainen, pienviljelijä Leppävirralta. Imatralla valmistauduttiin suureen juhlaan 4. kesäkuuta 1942. Enso-Gutzeit Oy:n Kaukopään tehdasalueen pistoraide oli valittu marsalkka Mannerheimin 75-vuotispäivän juhlapaikaksi. Juhla järjestettiin vastoin päivänsankarin omaa toivomusta. Huvitilaisuudet olivat sodan miestappioiden vuoksi kiellettyjä niin koti- kuin sotarintamilla. Marski aikoi ohittaa syntymäpäivänsä järjestämällä tarkastusmatkan rintamalle sen ajaksi.

Professori väläyttää kovaa keinoa hoitojonoihin – Marin ja muut ministerit välttivät rikosvastuun

Sunday, September 25, 2022, 03:00

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen katsoo, että poliittisten päättäjien henkilökohtaista rikosvastuuta hoidon saatavuuden ongelmista tulisi Suomessa vakavasti pohtia. Kunnille ja sairaanhoitopiireille ei tule juuri mitään seuraamuksia, vaikka potilaiden oikeudet hoitoon pääsyyn eivät toteudu lain edellyttämällä tavalla. Paisuneiden hoitojonojen taustalla vaikuttaa paitsi taloudellinen resurssivaje ja koronan aiheuttama hoitovelka, myös vaikeutunut työntekijäpula.

Japanin ex-pääministerin hautajaiskulut herättävät närää

Saturday, September 24, 2022, 23:10

Japanissa on kysytty, miksi entisen pääministerin valtiolliset hautajaiset maksavat enemmän kuin Britannian entisen kuningattaren Elisabet II:n. Japanin entisen pääministerin Shinzō Aben hautajaiskulut ovat herättäneet kiivasta keskustelua Japanissa. Abe kuoli heinäkuussa sen jälkeen, kun häntä ammuttiin vaalitilaisuudessa. Shinzō Aben hautajaisten arvioidut kustannukset ovat nousseet noin 12 miljoonaan euroon. Britannian kuningatar Elisabet II:n hautajaiskulujen on arvioitu olevan noin 9 miljoonaa euroa.

Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy – idässä voi tulla myös sateita

Sunday, September 25, 2022, 01:24

Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy ja monin paikoin voi ripotella myös sadepisaroita. Foreca lupaa sunnuntaille pääosin pilvipoutaa. Pilvisyys kuitenkin vaihtelee monin paikoin maan länsi- ja pohjoisosassa, ja varsinkin Länsi-Lapissa voi myös esiintyä sadekuuroja. Maan itäosassa sää pilvistyy, kun idästä leviää hajanainen sadealue.


Sivun alkuun


ILTASANOMAT

Suvi Kerttulan kolumni: Pulskat santsaavat aina

Sunday, September 25, 2022, 10:26

Toisten kilot eivät ole tämän kolumnin pointti. Joka aamu voi valita, ihasteleeko ratikan ikkunasta syksyn upeaa ruskaa vai etsiikö maailmasta epäkohtia, kirjoittaa Suvi Kerttula.

Jopa Putinin tukijat huolestuneita liike­kannalle­panon ongelmista – ”Tällaiset yli­lyönnit ovat täysin mahdottomia hyväksyä”

Sunday, September 25, 2022, 10:16

Britannian tiedusteluraportti: Liikekannallepanolla voidaan vahvistaa Venäjän kansalliskaartia.

Ville Niinistö meni naimisiin

Sunday, September 25, 2022, 10:02

Ville Niinistö vihittiin Hennariikka Anderssonin kanssa Turun tuomiokirkossa.

Kommentti: Paavon kirjoituksesta kohistaan taas – Venäjää myötäilevästä Väyrysestä on tulossa Annika Saarikolle kiusallinen kiviriippa vaalien alla

Sunday, September 25, 2022, 09:42

Paavo Väyrysen (kesk) Vladimir Putinia ja Venäjää myötäilevästä kirjoituksesta kohistaan taas. Kepuun palanneesta ja eduskuntaan paluuta tekevästä, omaa linjaa kulkevasta Väyrysestä on tulossa vaalien alla kiusallinen kiviriippa puheenjohtaja Annika Saarikolle, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Kaksi Putinin tukijaa arvostelee liike­kannalle­panon toteutusta – "Tällaisia ylilyöntejä ei voida hyväksyä"

Sunday, September 25, 2022, 08:56

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

Somessa leviää nyt videoita väitetyistä mobilisoiduista venäläis­sotilaista – tappelevat ja kaatuilevat humalassa

Sunday, September 25, 2022, 08:51

Somessa kiertää videoita humalaisista venäläisreserviläisistä, jotka tappelevat ja kaatuilevat.

Venäjän keskeisimmältä propagandistilta poikkeuksellinen ulostulo – kritisoi viranomaisia

Sunday, September 25, 2022, 08:48

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

Tunnukseton moottori­pyöräilijä ajoi poliisia pakoon kovalla yli­nopeudella Salossa

Sunday, September 25, 2022, 08:20

Mies kaahasi muun muassa ilman ajovaloja kevyen liikenteen väylillä ja nurmialueilla.

15-vuotias loukkaantui vakavasti mopo­miitissä

Sunday, September 25, 2022, 07:40

16-vuotias ajoi henkilöautoa, 15-vuotias mopoa. Kolarissa 15-vuotias loukkaantui.

Ukrainalais­sotilas Jevheni kertoo, miten yllätetyt venäläiset reagoivat vasta­hyökkäykseen

Sunday, September 25, 2022, 07:00

Ilta-Sanomat tapasi Ukrainan suureen vastahyökkäykseen osallistuneen sotilaan. Häntä ei Putinin uusin liike huolestuta.

Sanna Marin julkaisi Instagramissa kuvan vapaa­päivän vietostaan – kommentti­kenttä täyttyi tietystä hashtagista

Sunday, September 25, 2022, 06:22

Sanna Marin julkaisi lauantaina Instagramissa kuvan, jonka kommenttikenttään ihmiset intoutuivat kirjoittamaan tiettyä hashtagia.

Taifuuni voimistui ennen­näkemättömän nopeasti – kovat myrskyt riepottelevat nyt Aasiaa

Sunday, September 25, 2022, 06:13

Filippiinejä lähestyvästä taifuuni Norusta odotetaan vuoden voimakkainta.

Yle: Koe­käytössä oleva Olkiluoto 3 putosi jälleen pois sähkön­tuotannosta

Sunday, September 25, 2022, 05:47

Normaalin käytön on määrä alkaa vuoden lopussa.

Rajavartiosto: Maahan­tulijoiden määrä kasvaa itä­rajalla

Sunday, September 25, 2022, 05:19

Suurin osa rajanylitysliikenteestä kohdistuu edelleen Vaalimaalle, mutta myös Nuijamaalle on alkanut kerääntyä jonoja.

Näin rajusti Putinin julistus iskee koko Venäjään – kulissit kaatuivat lopullisesti

Sunday, September 25, 2022, 05:00

Onko Putinin ukaasi epätoivoinen paniikkiratkaisu vai onko sen taustalla jokin suuri suunnitelma? Joka tapauksessa uhkapeli voi olla Putinille iso poliittinen riski. Sotatodellisuus iski nyt tavallisten venäläisten kasvoille.

Osa Nelostiestä suljetaan sunnuntaina lähes viikoksi

Sunday, September 25, 2022, 03:45

Osa Nelostiestä suljetaan kuudeksi päiväksi sunnuntaista alkaen. Autoilijat ohjataan käyttämään kiertotietä.

Denis kääntyi itärajalta takaisin saatuaan oudon viestin – nyt hän on mökillä keskellä metsää ja kertoo kovasta menosta Venäjällä

Sunday, September 25, 2022, 03:30

Andrei joutui tekemään kipeän päätöksen: tuli poikansa kanssa Suomeen, vaimo ja tyttäret jäivät Pietariin.

Myrkkyjen vaikutus korostuu kuivuuden runtelemissa Euroopan vesistöissä – "Meillä alkaa olla kiire ääri-ilmiöiden pysäyttämisessä”

Sunday, September 25, 2022, 02:28

Tutkijat epäilevät myrkyllisen tarttumalevän olleen osasyyllinen Oderjoen kalakuolemiin. Syynä on kuitenkin todennäköisimmin useiden tekijöiden summa.

Tutkijat arvioivat, kuinka monta muurahaista on maailmassa

Saturday, September 24, 2022, 20:38

Tutkijat perustivat analyysinsa yhteensä 489:een muurahaispopulaatioita koskevaan tutkimukseen eri puolilta maailmaa.

Presidentti Niinistö puhuu Putinista suositussa yhdysvaltalais­ohjelmassa sunnuntaina

Saturday, September 24, 2022, 20:11

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti haastattelusta Twitterissä.

Karibialla ja Bermudalla kauhua kylvänyt hurrikaani Fiona saapui Kanadaan tuoden mukanaan kaatosateet ja voimakkaat tuulet

Saturday, September 24, 2022, 20:04

Voimakkaaksi myrskyksi muuttunut hurrikaani Fiona jätti lauantaina itäisessä Kanadassa ilman sähköä yli 500  000 taloutta.

Lotossa ei yhtään täysosumaa – katso oikea rivi tästä

Saturday, September 24, 2022, 19:23

Ensi viikolla lottopotti nousee yli kahteen miljoonaan euroon.

Junaliikenne poikki Tampereen ja Parkanon välillä

Saturday, September 24, 2022, 19:14

Häiriö johtuu sähköratavauriosta.

Epätoivo itärajalla syvenee – ”Emme luota päättäjien sanaan”

Saturday, September 24, 2022, 18:07

Huojennus ja huoli tulevasta vääntävät kättä venäläisten maahantulijoiden keskuudessa.

Porilaiset hieroivat silmiään: kauppakeskus oli täynnä puisia sukuelimiä

Saturday, September 24, 2022, 17:04

Ars Pori -taidenäyttelyssä kauppakeskuksen tyhjillään olevat liiketilat täyttyvät taiteesta.

Venäjän liikekannalle­panon heikkous ei yllätä Pekka Toveria – ”Ei kiinnosta Putinia pätkääkään”

Saturday, September 24, 2022, 16:51

Kenraalimajuri evp Pekka Toverin mukaan keskiviikkona käynnistyneen mobilisaation vaikutukset voivat näkyä rintamalla piankin, jos Venäjä lähettää osan värvätyistä heti Ukrainaan täydentämään väsyneitä joukkojaan. Heidän merkityksensä taistelun kannalta on kuitenkin toinen asia.

Näin hakkaat polttopuut hetkessä! Säästät aikaa ja selkää

Saturday, September 24, 2022, 16:06

Tällä niksillä turha puurtaminen polttopuita hakatessa vähenee ja samalla säästyy aikaa. Toimittaja Johannes Hurmas testasi kätevää rengasniksiä ja yllättyi. Suosittu video on julkaistu alun perin 7. maaliskuuta 2021.

Martti J. Kari: Tämä joukko pitää Putinin vallassa

Saturday, September 24, 2022, 15:00

Armeijan romahdus ja murskatappiot Ukrainan sodassa ovat vieneet Venäjältä ja Putinilta asevoimien varaan rakennetun mahtiaseman ja statuksen. Nyt Venäjä on paperitiikeri, jonka ohjaksissa on alaston keisari, jota asiantuntijan mukaan pitää vallassa kansalliskaarti.

Tuhannet meduusat odottivat Inkaa mökkirannassa

Saturday, September 24, 2022, 14:17

Inka Helanderin iltauinti sai yllättävän käänteen, kun korvameduusat valtasivat perheen mökkirannan.


Sivun alkuun